Az otthoni munkavégzésnek az az előnye, hogy a munkahelyedet saját magad alakíthatod ki, így fontos, hogy gondosan válassz helyszínt a lakásodban. A kiválasztott helyszínnek meg kell felelnie a fontos szempontoknak, és jól kell érezned magad benne. Például a szobádnak kell lennie elég tágasnak ahhoz, hogy kényelmesen tudj ülni vagy feküdni az ágyadon. Az ágyadnak pedig kényelmesnek kell lennie, hogy elkerüld a sérüléseket vagy azokat a kellemetlenségeket, amelyek a hosszú munka után előfordulhatnak. A kényelem az elsődleges szempont, amit figyelembe kell venni!

Háttér
Hogyan alakítsd ki az ideális munkahelyet? A helyszín, különösen a háttér és a közvetlen környezet vonzónak kell lennie. Fontos, hogy ne legyen piszkos fal, üres üvegek, teli hamutartók, rendetlen szekrények vagy poros padló. A vendégek szeretik, ha kellemes a látvány, amikor belépnek hozzád. Bár te vagy a fő attrakció, az is fontos, hogy szépen legyen tálalva a szoba. A munka is könnyebb lesz, ha rend van körülötted, és jobban fogod érezni magad is.

Kamera
Helyezd el a webkamerát úgy, hogy jól látható legyen minden munkaterületeden. A külső webkamerák a legjobbak, mert USB-vel csatlakoznak a számítógéphez, és jobb képminőséget biztosítanak. A Logitech C920 és C930e modellek, valamint a Logitech BCC950 ajánlottak, amelyek magasabb árkategóriába tartoznak, de magas felbontást, zoomot, forgatást és beépített mikrofont biztosítanak. A BCC950-hez még távirányító is jár, amivel könnyen állíthatod a zoomot és a forgatást. Ez a befektetés hamar megtérülhet.

Billentyűzet – egér
Beszerezhető egy vezeték nélküli billentyűzet és egér. Mindkettő segíti a munkát, például nem kell mindig a laptop előtt ülni a csevegőszobában, mert a vezeték nélküli billentyűzetet távolabb is használhatod a beszélgetés közben.

Segédeszközök és ruhák
Helyezd el kényelmesen és könnyen elérhetően az öltözéked és a segédeszközeidet a munkahelyeden, de ne a kamera látószögében legyenek! Ha a beszélgetés közben a vendéged olyan kérést tesz, amire az öltözéked vagy a segédeszközöd használata szükséges, nem kell sok időt töltened a keresésükkel. Egy kis gyűjteményt hozz létre, amely könnyen elérhető számodra, de a vendéged nem láthatja őket a kamera előtt. Így gyorsan és hatékonyan tudsz váltani ruhát, cipőt vagy használni a segédeszközöket, és nem kell aggódnod, hogy a vendéged eltűnik a visszatérésed előtt. A segédeszközökről további információkat kaphatsz később.

Világítás
Ne feledd, hogy a jó minőségű világítás is fontos szerepet játszik a webkamerás beszélgetések során. Ha nem megfelelő a fényviszony, akkor az adás rossz minőségű lehet, a kép sötét és zajos lesz. A vendégek nagyon magas minőségi elvárásokkal rendelkeznek, ezért nagyon fontos, hogy a képminőséged a lehető legjobb legyen. Emellett szinte minden weboldal értékeli a képminőséget, így a jó minőségű és kitűnő felbontású kép segít abban, hogy előkelőbb helyen szerepelj a listákon. Ha a szobádban nincs elegendő természetes fény, vásárolhatsz erős fényű izzókat az ebayen, az Aliexpressen vagy más webshopokban. A 5600 Kelvin fényhőmérsékletű izzók relatíve olcsóak és könnyen biztosítják a megfelelő világítást.