Az első benyomás nagyon fontos, mivel ez határozza meg a felhasználó érdeklődését. Ahogy az első randiknál, az első interakció meghatározó lehet. Néhány camgirl unottan bámul a kamerába, vagy éppen más dolgokkal foglalkozik, ahelyett hogy kedvesen köszöntené a felhasználót. Ez az unalmas hangulat és hiányzó érdeklődés a felhasználók elvesztéséhez vezethet, és zavaró lehet, ha úgy tűnik, hogy a camgirl csak a pénzszerzésre koncentrál. Fontos, hogy a camgirl legyen kezdeményező és tegye meg az első lépést a vendég felé, mert ez a legjobb módja annak, hogy érdeklődést váltson ki, és pénzt keressen.

Az alapvető tanács az, hogy ha camgirlként dolgozol, mindig mosolyogj! Még akkor is, ha a chatpartnered nem lát téged. Az a cél, hogy kedves, pozitív benyomást kelts, és a mosolyod az arckifejezéseden és a hangodon is hallható lesz. Ha mosolyogsz, már a köszönésed is sokkal kellemesebb, barátságosabb hangnemben fog elhangzani.

Ha élő adásban vagy, akkor mosolyogj és nevess! Nem kell állandóan műmosollyal ülnöd az arcodon, de amint belép valaki a csetszobába, köszöntsd őt mosollyal, hogy könnyebb legyen az indulás. Legyél kedves a vendégeiddel, kérdezd meg tőlük, hogy érzik magukat, mit csinálnak éppen, mire vágynak, és tereld a beszélgetést valamilyen irányba, miközben csábítóan mozogsz vagy ülsz. Így alaphangulatot tudsz teremteni a továbbiakhoz. Vicces és könnyed legyél, de ha mégis rossz hangulatban vagy, akkor szüneteltetni kell az adást. Jobb egyedül lenni és lazítani, mintha rosszkedveddel elrontanád valaki más napját.

Ne felejtsd el, hogy camgirlként az álmok eladása a férfitársadalomnak a fő profilod. A látogatók sokkal inkább vonzódnak a barátságos, mosolygós arcokhoz, mint az unott, rosszkedvű arcokhoz. Azért vannak itt, hogy élvezzék az utazást, amely a kielégüléshez vezet, és nem arra, hogy egy gombnyomásra működő robotokkal érjék el a céljukat.

Az, hogy vonzó és csábító megjelenést mutass a kamera előtt, rendkívül fontos. Bár kényelmes lehet a mackónadrág, jobb, ha elkerülöd az élő adásokon. A megjelenésedre nagy figyelmet kell fordítanod, hogy vonzó és szexi legyél. Ajánlott sminket használni, különösen, ha fáradt vagy és nyomot hagyott rajtad az előző este bulija. A smink valódi csodát tehet. Ugyancsak fontos, hogy hajad ne legyen zsíros és kócos, hiszen egy igazi randin sem szeretnél ilyen megjelenéssel jelenkezni.