Számítógép vagy notebook
Ahhoz, hogy az online munkához megfelelően tudjunk dolgozni, szükségünk lesz egy laptopra vagy számítógépre, ami rendelkezik webkamerával. A számítógép memóriájának legalább 4GB RAM-nak kell lennie, de inkább többnek, mivel a képminőség romolhat, ha a memória kevés. Ha nem megfelelő a memória, akkor az adás akadozhat, és ezzel elriaszthatod a vendégeidet. Ezen kívül a számítógép processzorának legalább két- vagy hárommagosnak kell lennie, például az Intel i3-nak, vagy jobb teljesítményűnek, például az Intel i5-nek vagy i7-nek. A jobb processzor teljesítmény jobb képminőséget eredményez. A videókártyára is figyelmet kell fordítani, mivel a jobb videókártya és több saját memória szükséges ahhoz, hogy élő adást végezhessünk. Ha a videókártya alkalmas az újabb játékok futtatására, akkor biztosan elegendő lesz az élő adásra is.

Webkamera
Fontos, hogy ne válaszd a legolcsóbb modellt, mivel egy fontos munkaeszközről van szó, amellyel pénzt keresel. A legtöbb vendég magas felbontású (HD) képet vár el, ezért fontos, hogy a webkamera is ezt a minőséget biztosítsa. Az elmosódott, akadozó adás már nem elfogadható, ezért javasolt az éles, magas minőségű adás. A beépített mikrofon sem hiányozhat, ha nincs a webkamerában, akkor külső mikrofont lehet csatlakoztatni USB-vel a számítógéphez. A modern laptopokban általában van beépített webkamera, azonban a különálló, mozgatható webkamera jobb. Egyrészt áthelyezhető, így előnyösebb szögből sugározhatod a képet, és általában jobban zoomolható. A Logitech C920, C930e és BCC950 modellek erősen ajánlottak. Egyébként melyik férfi ne szeretné, ha egy izgató jelenet közben alaposabban szemügyre vehetné a kívánt testrészeket?

Internet
Az internet megbízhatósága, sebessége és stabilitása rendkívül fontos az élő adás során. A letöltési sebesség nem kritikus, de a feltöltési sebességnek legalább 500-1000 kbps-nek kell lennie oldalanként. Kérdezd meg szolgáltatódat, hogy mennyi a pontos feltöltési sebesség, és válaszd a lehető leggyorsabb internetkapcsolatot. Ha az internet lassú, az élő adás minősége romlik, szaggat, lefagy, és a hangminőség sem lesz megfelelő. Kábeles internetkapcsolatot válassz, ha lehetséges, mert ez általában jobb minőségű, mint a standard DSL. Az adatforgalmi korlátot is ellenőrizd, hogy ne lépd túl a havi keretet, mert ez jelentősen lelassíthatja a kapcsolatot a szolgáltató által. Mindent előre pontosan tájékozódj.